Et, Tavuk, Baligin saklanmasinda Puf Noktalar



Et, Tavuk, Balığın saklanması
ÇİĞ ET,TAVUK,BALIK
Hemen tüketecekseniz dondurmadan buzdolabında saklayın.
Dana eti,kıyma 1-2 gün;pirzola,bonfile,biftek;3-5 gün arası,sakatatlar ise en fazla;2 gün
Balık buzdolabında mutlaka balıkçılardaki gibi buz üstünde saklanmalıdır.saklama poşetine doldurduğunuz buzların arasına yerleştirip buzdolabında saklayın.
Balık ve deniz mahsulleri,çiğ olarak buzdolabında sadece 24 saat saklanabilir.pişmiş olarak saklandığında 24 saat tazeliğini korur
Tavuk çiğ olarak buzdolabında 2-3 gün.tavuk ciğeri ise 2gün saklanabilir
Şarküteri etleri eğer vakum paketlenmemişse buzdolabında 3-5 gün,vakum paketliyse üzerindeki kullanma tarihine kadar saklanabilir
Çiğ etleri ve çözülmek için çıkardığınız etleri buzdolabının alt raflarında muhafaza edin.
Etli yemekler ve etli sebze yemeklerini buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder