Kek Yapmanın Püf Noktalari
Arkadaşlar biz
Puf Noktalar ekibi olarak sizlere hayatınızı kolaşlaştırmanız için gerekli araştırmaları yapıp sitemiz
Püf Noktalarda yayınlıyoruz, Amacımız siz değerli ziyaretçilerimize daha kolay ve işe yarar hiz met sunmak sitemiz olarak bir çok konuda mutfakta,
Araçta Yatakta olması gereken ve
püf noktalar ile pratik ip uçları araştırdık sizin için yayınlıyoruz..
Buyrus şimdi de kek yapmanın
püf noktasını sizler için araştırdık umarım beğenirsiniz, yorum yapar neticeyi bildirirseniz
Püf Noktalar ekibini mutlu edirsiniz, uzatmadan yazımıza geçelim...
Kek yaparken kullanacağınız malzemelerin kalitesi, pişirme süresi ve yeteneğiniz çok önemlidir. Herkes kek yaparken en güzelini yapmak ve yaptığı kekin ise herkes tarafından beğenilmesini ister. Bunun içinde işin
püf noktalarını uygulamaya çalışırlar. Kek yaparken dikkat etmeniz gereken
püf noktalardan biri kullanacağınız yağı ve diğer tüm malzemeyi oda ısısında bekletmeniz
. Bu işlemi keki yapmaya karar vermeden 1 saat önce yapmalısınız. Böylece yağın kek hamuruna kolay karışmasını ve kekin daha iyi kabarmasını sağlarsınız. Keki, kek kabında pişirin ve kesinlikle pişirme süresini geçmeyin. Ayrıca, kek pişerken fırının ağzını açmayın. Açmanız halinde ısıkaybı olur ve belirlenen süre dolduğunda kekiniz istediğiniz kıvama gelmemiş olur. Kekiniz çabuk kızarıyor ise üzeri kızardığı anda bir folyoyla sarıp pişirmeye öyle devam edin. Kekin kabarması için mutlaka kabartma tozu kullanmalısınız. Malzemelerin iyice karıştığına emin değilseniz bir süre bekleyebilirsiniz
. Kekleri ağzı bir kapalı kapta saklamanız keklerinizin bayatlamasını önler.
0 yorum:
Yorum Gönder